Kviste

Mere lys og luft til overetagen

kvist

En kvist kan forandre dit loft fuldstændigt

En flot kvist kan gøre meget for dit hus — skabe mere lys og plads. De fås i mange forskellige modeller, så det er vigtigt at vælge en, der passer til dit hus. Vores håndværkere har stor erfaring med at sætte kviste op i mange forskellige tagtyper.

En kvist på et hus kan være med til at bringe lys ind på loftet, give dig en følelse af, at rummet er blevet større, og give dig mulighed for at placere møbler ind til væggen i kvisten. Med en kvist kan du skabe ny dynamik og nye muligheder i dit hus eller din lejlighed. Den kan også give dit hus eller din lejlighed mere karakter. En flot kvist kan også optimere din udsigt.

Elmsgaard Entreprise lægger altid stor vægt på at bygge i høj kvalitet, og vi samarbejder med nogle af landets bedste leverandører. Vores eget værksted er bemandet af dygtige håndværkere, og vi kan derfor også bygge en trækvist fra bunden på bare en uge. Har du særlige ønsker, skal du blot kontakte os for et uforpligtende tilbud.

Her er et par af vores seneste kvistprojekter

Alt du skal vide om kviste

Der er mange forskellige muligheder, når du skal bygge kvist til din lejlighed eller dit hus —alt efter hvilke behov og ønsker du har til din nye tilbygning. Der findes fire hovedtyper:

  • Traditionelle kviste, som er de mest udbredte. Kendetegnet ved en traditionel kvist er, at den har et lille, selvstændigt tag.

  • Taskekvisten er også et populært valg og har et tag med en ensidig hældning i samme retning som resten af taget. Kvisten rager således naturligt ud af taget.

  • En fabrikskvist ligner ofte en taskekvist, den er som regel bare bredere og bryder mere med tagets arkitektoniske linjer.

  • Front- eller gavlkvisten flugter med facaden og kan oftest betegnes som en naturlig tilføjelse til taget, da den oftest udføres i samme materialer som resten af taget.

Man kan ofte være tilbøjelig til at vælge den størst mulige kvist, men det er ikke altid den rette vej at gå. Det er vigtigt at vælge en fornuftig størrelse, der passer til huset både indvendigt og udvendigt. Kvisten skal gerne se ud som en naturlig del af huset. Dette kan ofte ende som det modsatte, hvis tilbygningen er blevet alt for stor.

Når det kommer til farve- og materialevalg, er det ligeledes vigtigt at kigge på, hvordan de passer til husets stil. Det kan være farligt at inkorporere for mange nye materialer og farver, så kvisten ender med at være et fremmedlegeme.  

Din hustype er naturligvis også en faktor, der spiller ind, når du skal træffe dit valg. Har man et klassisk hus vil en mere moderne tilbygning ofte afvige for meget og forstyrre husets samlede arkitektoniske udtryk. 

Har du et projekt til os?

Du kan altid kontakte os for en uforpligtende samtale omkring dit næste byggeprojekt? Vi kører gratis ud for at besigtige dit projekt i Midtjylland.