Tilbygninger

Garager, overdækkede terrasser og andet tilbygning

Afspil video

Gode tilbygninger til netop dig

Drømmer du om en ny carport, terrasse eller garage? Så er du på rette spor: En god tilbygning gør dit gamle hus spritnyt. Dog er der en lang række overvejelser, du skal gøre dig, inden du giver dig i kast med dit nye byggeprojekt. Dem giver vi dig indblik i her på siden.

Gode tilbygninger kan for eksempel være en trappe eller et værelse. Det kan også være en sauna eller en overdækket terrasse — så har familien altid et trygt sted at varme sig eller hygge med et spil Ludo, når snemanden står for døren eller sommerregnen begynder at falde.

Vi kan også hjælpe dig med en carport, hvis du ikke skal bruge en helt stor tilbygning, men bare gerne at holde bilen fri for frost, regn og sol, og godt kan lide at stå i tørvejr, mens du bakser med bagagerummet.

Eller måske noget helt tredje? Valget er dit.

Her er et par af vores seneste tilbygninger

Hos Elmgaard Entreprise er vi som sagt altid klar til at komme med brugbar rådgivning og skarpe ideer, så hvis du har brug for hjælp til noget vedrørende lovgivning og regler, guider vi dig gerne hele vejen.

Så skal du i gang med et byggeprojekt? Grib telefonen og tag en uforpligtende snak med Mette eller send en mail afsted til os.  

Alt du skal vide om tilbygninger

Uanset hvad du ønsker dig, er det vigtigt, at din nye tilbygning passer til huset, og hos Elmsgaard Entreprise har vi både værktøjet og håndværkerne. Vores hold består af 25-30 dedikerede tømrere, murere, snedkere og malere, der alle prioriterer din tilfredshed som det allerhøjeste. Og hvis vi nu ikke lige kan hjælpe dig, kan vi hurtigt finde den der kan, hvad enten du skal have fat i en arkitekt eller en ansat på kommunen. 

Det er nemlig sådan, at uanset hvad du vælger at bygge, så er der nogle regler der skal overholdes, før du kan komme i gang. Her har vi lavet en liste med nogle af de mest almindelige:

Mange af de samme regler går igen, når du skal opføre en tilbygning, som når du skal opføre et hus. Derfor skal du altid sørge for at søge om en byggetilladelse hos din kommune, inden projektet for alvor går i gang. Dette gælder lige meget, hvor stort et areal tilbygningen kommer til at udgøre. Du kan altid finde vejledning på den enkelte kommunes hjemmeside, så du ved præcis, hvad du skal gøre. Derudover kan du også tage fat i en byggerådgiver, som kan hjælpe dig med at udarbejde alt materialet du skal bruge og lægge et skema, der kan forhindre fejl i god tid og dermed sikre, at tidsplanen bliver overholdt.

Det er meget vigtigt, at din tilbygning passer til det eksisterende hus i stil og udseende, ellers risikerer du at få problemer med at sælge huset i fremtiden. Vi hjælper dig derfor med at komme i kontakt med en arkitekt. Det er nemlig helt afgørende, at de udregninger, du har lavet rent faktisk kan realiseres. Det kan derfor være klogt at samarbejde med en arkitekt, der kan visualisere og tegne nogle af de tanker, du måske har gjort dig, hvilket i sidste ende gør dig lettere for dig at få et realistisk indtryk af, hvordan projektet kan komme til at se ud. En arkitekt kan fortælle dig, hvilke ideer er realistiske, og hvilke ideer ikke er. På den måde får du rent teknisk styr på, hvad der faktisk kan lade sig gøre, og du kan meget bedre planlægge videre.

Der findes ikke nogen fastsat pris på tilbygninger. Dog kan man som regel sige, at projekter i træ generelt plejer at være billigere, men at de også kræver mere vedligeholdelse. Projekter bygget i tegl er derimod normalt dyrere, men til gengæld også mere langtidsholdbare og robuste. Men når alt kommer til alt, kommer prisen på din tilbygning an på hvilken slags bygning det er, og hvilke materialer du vælger at bruge. Derfor er det altid en rigtig god idé at lave et budget, så du har et overblik over, hvor mange penge du har til rådighed. Samtidig slipper du for pludselig at stå alene med en kæmpe ekstraregning, efter at håndværkerne og arkitekten er kørt deres vej. 

Det kan være noget af en opgave at skulle finde ud af, hvilke materialer man skal bruge. Der findes mange forskellige materialer, og ofte må man acceptere, at valget af materiale afhænger af ens budget. Du kan få materialer til enhver pris. Det er derfor vigtigt, at du går i dybden med din liste over materialer i god tid, inden byggearbejdet begynder. Når du overvejer, hvilke materialer du godt kunne tænke dig, er det en god idé at undersøge, hvilke materialer resten af huset er lavet af. Dette kan nemlig skabe en fin sammenhæng mellem det eksisterende hus og den nye tilbygning.

Det er som sagt meget vigtigt, at din tilbygning passer til det eksisterende hus i stil og udseende, derfor er det godt at tage stilling til, hvordan din tilbygning skal se ud. Her er der alverdens muligheder. Nogle vælger at designe deres tilbygning i nøjagtig samme stil som huset — på den måde matcher tilbygningen huset og vil fremstå meget stilren. Man bemærker ikke tilbygningen helt så meget, som hvis den var lavet i en anden stil. Men nogle andre vælger alligevel at bygge i en anden stil — hvilket også sagtens kan fungere lige så fint. Det kan tilføre huset noget personlighed og kant og samtidig give det et unikt udseende.

Har du et projekt til os?

Du kan altid kontakte os for en uforpligtende samtale omkring dit næste byggeprojekt? Vi kører gratis ud for at besigtige dit projekt i Midtjylland.